község honlapjamúlt

jelen

hírek

fórum

menü


Hírek röviden a falu életéről...

2004.09.12 Ismét Ezerjó kupa... >>>

Óvodai TORNASZOBA ünnepélyes átadására
2004.05.01 >>>


2004.03.27-28 Ismét Ezerjó kupa... >>>2004.01.24-25 -Ismét kutyaszánhúzás a faluban...

"Extrém futam vár a kutyaszánhúzókra a bakonybéli versenyen. Verla József, a Magyar Kutyaszánhúzó Szövetség elnöke úgy nyilatkozott, hogy embert és kutyát próbáló viadalt rendeznek, ha az időjárás kegyes lesz hozzájuk."


Részletek >>>


2003.10.12 V. Persped Ezerjó kupa. Ismét amatőr rali a faluban .... Mike Dávid fotói : >>>A Rally Mánia c. TV műsor készítői

---Andrejszky Zoltán és Borszéki Ferenc---
jóvoltából, aprócska kezdeményezésemre elkészült egy rövid videoklipp a Fehérvár ralis műsorukban szereplő, és aztán országosan is elhíresült LADAlárdásokról.

Ezúton is köszönet a CD-ért. :-)
A klipp letölthető a rali főoldaláról: http://nagyveleg.uw.hu/rally/rally.html

Augusztus 20-i programok:

9 órától: Lovaglási lehetőség és sétakocsikázás a faluban
10-11-ig: Játékos vetélkedők gyerekeknek, családoknak
11 órától: Mór város tűzoltóságának bemutatója, tűzvédelmi TOTO-val, jutalmakkal
12 órától: "Legyen vendégünk egy pörköltre a kastély udvarán"
15 órától: Nős-nőtlen csapatok közti foci rangadó
17.30-tól: Nagyveleg-Magyaralmás megyei III. osztályú bajnoksági forduló
19.45-től: "Mit jelent nekem aug 20-a" rajzpályázat eredményhirdetése
20 órától: Molnár Ferenc IBOLYA c. vígjátéka a móri "HUMORKÁK" amatőr színtársulat előadásában


Idén ismét megrendezésre került az "amatőrök" versenye is... Junius 8. 8-tól 17 óráig "Tódori rallye" Velegen.
> Ezerjó kupa 2003

EB futam Velegen.
Május 23-án este a Fehérvár rali EB két gyorsasági szakaszának (3-as 5-ös) versenyzői dörgettek keresztül a falun... > Fehérvár rali 2003

Május 17. Terep rali Veleg határában. Az Art Off Road Autosport Egyesület szervezésében megrendezésre kerülő verseny útvonala érintette a község dombjait is. > tereprali 2003

Április 13-án, vasárnap délután a faluban szinte mindenki rózsát ultetett az utak mentén, a házak előtt..
Egész pontosan 713 tövet kapott a falu, jelképesen minden lakos egyet.

Március 15-e tiszteletére az iskolások közreműködésével tartottak műsoros megemlékezést a faluháznál, majd a jelenlévők elültettek egy facsemetét, ezzel is utalva a közelgő uniós választásokra.

Kutyaszán fogathajtó verseny 2003 február 15-16... Szombaton farkasorditó hideg várta a vrsenyzőket és nézőket, ami a kutyáknak szemlátomást meg sem kottyant. :-)

Az országos versenyt idén már másodszor rendezték meg falunkban.
További részletek
http:// www.szanhuzosport.hu


Gyermekbál 2003 február 15-én 17 órakor...


Néhány fotó az ifjúsági klubbosok karácsonyi ajándékkészítéséről + bulijárólNyári kirándulások...

Tanévzáró, nyári tábor...A kőltészet napja alkalmából versmondó verseny volt a válalkozó kedvű iskolások között
Húsvéti játszóház
Virágvasárnap Nagy Gáborné, Etelka az ÁMK elnöke és Frenczy Andrea lelkész vezetésével a közelgő húsvétre készültek gyermekek és felnőttek...


Kutyaszán fogathajtó verseny
2002 január 12-13 án szokatlan látványosságnak lehettünk tanui a faluban.
Dokumentumfim készült a faluról
A fehérvári városi TV munkatársai egy félórás összeállítást készítettek Nagyvelegről. 2002 Jan 7-én kerül adásba, a megye településeit bemutató sorozat keretében.

Október 23
Emléktáblát avattak 1956 emlékére


Augusztus 20
Az ünnepi megnyitó után szabadtéri programok várták a vendégeket. 20-án került sor a templom új orgonájának felszentelésére is.


Pünkösdi lombsátras ünnep 2001
Az előző év sikere után idén ismét megrendezésre került a "lombsártas" ünnep. Volt népitánc bemutató, kirakodóvásár. A nézőket birkapörkölttel és sörrel vendégelte meg az épülő lovarda tulajdonosa, majd hintókba szálhattunk, egy-egy tiszteletkörre minden vállalkozó szellemű vendéget elvittek. Nagy sikere volt a pónifogatnak is. A faluházán eközben népművészeti kiállítás volt. Bakonycsernyei amatőr kézművesek munkáit csodálhattuk meg.

Gyermeknap alkalmából egy egész napos túrán vettek részt az iskolások május 26-án. Volt részük játékos szellemi és sportvetélkedőkben, kicsik és nagyok egyaránt kellemesen elfáradtak, de mindnyájan nagyon jól érezték magukat. Természetesen tábortüzet is gyújtottak, és bográcsban főzték meg a jól megérdemelt ebédet.


Fehérvár rallye Plastronic kupa: 2001 május 18-20
Az első osztály háromszor száguldott végig a Nagyvelegi gyorson
Dacára annak, hogy jégesővel tarkított felhőszakadás kísérte a megnyitót, 19-én kellemes napsütéses időben várhattuk az autókat Velegen.

Nagyveleg község Önkormányzata 2000.10.23-i millenniumi ünnepe.
9.30 Koszorúzás a volt községháza épületénél /Kossuth u. 2/
10.00 Ünnepi istentisztelet, Hősök könyvének elhelyezése, megáldása az evangélikus templomban
14.00 Millenniumi zászlók átvétele a Faluházában. Országos zászlót átadta Dr. Gógl Árpád Egészségügyi miniszter. Megye Zászlót átadta Nagy Sándor a FM-i közgyűlés alelnöke.
A zászlókat szentelte Ferenczy Andrea Evangélikus lelkész
17.00 A sport pályán labdarugó mérkőzés
19.00 Tábortuz

Tájház avatása Nagyvelegen
2000 augusztus 20-át, az államalapítás és az új kenyér ünnepét községünkben is méltóképpen köszöntöttük. Több hónapos előkészület után ma beléphettünk új tájházunk ajtaján. A régi parasztház a falu központjában áll. Ide gyűjtötték össze a falubeliek régi korok emlékeit.


"Köszönetet mindenkinek, aki csak egy lépést is tett azért, hogy az emlékház megnyílhasson!"

Pünkösdi lombsátras ünnep 2000 június 11.én /vasárnap/ 15 órától pünkösdi mulatság volt a Petofi-Füzes utcai fűzfás parkban.


Polgármesterünk nyitó beszéde után először Bakonycsernye nemzetiségi népdalkórusának műsorát láttuk. Ezután a Mór hegyközség elnöke bemutatta a jelenlegi Borkirálynőt, kíséretében megjelentek a borbarát hölgyek is... A móri Ezerjó méltatása természetesen borkóstolóval egybekötve történt! A szápári Citerazenekar is nagy sikert aratott műsorával. Három órán keresztül szóltak a nóták, hallhattunk verseket is. Az est batyus bállal zárult.


Remélhetőleg egy hagyományteremtő mulatság volt ez az idei és jövőre ismét találkozunk.

Fehérvár-Kisbér rallye június 2.3.4. Nagyvelegen a forgalmat szombaton (jun.3.) 9:30-kor lezárták. A délutáni futam utolsó kocsija 4 óra után hagyta el a falut. A hétvégi verseny leggyorsabb pályája volt a nagyvelegi.
Csak az elso osztály ment ezen a gyorson, ezzel is kímélve a falu lakóit, akik erre az időre önkéntes elzárásban részesültek.

A "Rallye fan Pécs" csipet-csapat is küldött képeket!


2000.04.23-án Locsolóbál a Faluházán. A bevételből az iskolások uszoda látogatását finanszírozzák. Tíz alkalommal mehetnek a gyermekek Székesfehérvárra usziba. Az elmúlt évben is nagy sikere volt a tanfolyamnak. Az ügyesebbek még a medencét is átúszták a végére. Keresztben... :-)

2000.03.19-én zenés est volt a faluházán. Madarász Katalin és Poór Péter adták elő legsikeresebb dalaikat. Közreműködött Harmath Andrea, a zenét Auth Ede együttese szolgáltatta.

2000.02.19-én Farsangi Gyermekbált szervezett az óvoda szülői munkaközössége.


1999.12.31 Szilveszter. A millenniumi év beköszöntét ünnepelték egy jól sikerült mulatsággal a tornateremben.


1999.10.23 Falunap. Megemlékeztünk az '56-os eseményekről. Átadásra került az új parókia, mely egyházi támogatásból és adományokból épült, rengeteg társadalmi munkával. Ezen a napon volt 5 éves a Faluház. Felavatták a község új címerét és zászlaját


1999.06.12 A Fehérvár - Kisbér rallye. Nagyvelegen keresztül porzott tova. A falu lakossága izgatottan várta a nagy eseményt, az autóversenyt. Szombaton aztán özönlött a tömeg az utcákon. Biztonsági szempontból a futamnak ez volt a legrizikósabb pontja: gyorsasági szakasz egy lakott településen!


Nagyveleg a világ vége?

Dokumentumfilm készült a faluról.


vendégkönyv


e-mail: