község honlapjamúlt

jelen

hírek

fórum

menü
Nagyvelegen a közművelődés, a kulturális élet fellegvára évtizedeken keresztül a Grünfeld család által felépített kastély volt. A nagytermet tornateremként is használták, községi moziként, bálteremként családi és hivatalos események színteréül is szolgált. A kastélyban kapott helyet a könyvtár, Idősek klubja, Nőklub, Ifjúsági klub, Sport klub, stb. Egy ideig a polgármesteri hivatal is itt működött.

1991-ben lehetőség nyílt rá, hogy az Evangélikus Egyház visszakapja a korábban tulajdonát képező kastélyt gyülekezeti célokra.

Jelenleg egyházi nyári táborok színhelye az épület.


Az Önkormányzat 30Mft kártérítést kapott, amiből egy modern, minden igényt kielégítő új Faluházat építtettek.

Ünnepélyes átadására 1994 októberében került sor.


A Grünfeld kastély, NagyvelegAz épületben található a polgármester, Szloboda Istvánné és munkatársai irodája, valamint házasságkötő terem, könyvtár, klubhelyiség, teakonyha egy 288m2-es tornaterem és az ahhoz kapcsolódó öltözők.

A tornateremben edzenek a falu focistái, aerobikoznak a lányok, asszonyok, sportolnak az iskolások.

A helyi Nyugdíjas- és Nőklubban aktív élet folyik. Rendszeresen szerveznek kirándulásokat, színházba járnak, bálokat rendeznek.


Az Ifjúsági klub fénykorát a 70-es években élte, aztán sokáig csak a disco maradt meg belőle. A közös mozgalmas programok örömét napjainkban kezdik ismét felfedezni a fiatalok.Hétvégenként a meccs a sportkedvelők szórakozása. Ha idegenben játszik a focicsapat akkor természetesen a szurkolótábor is velük utazik.1999-óta több rali futam is végigporzott a falu utcáin, a rajongók nem kis örömére.


Aki megszomjazik két vendéglátóhelyen nedvesítheti a torkát. Mindkettő a falu központjában található. Élelmiszerellátásról egy ÁFÉSZ üzlet gondoskodik.

A falu lakosságának nagy része a 8 km-re fekvő Mórra jár dolgozni, de szinte mindenkinek van termőföldje, háziállata is.vendégkönyv


e-mail: