község honlapjamúlt

jelen

hírek

fórum

menü


Nőklub - Nagyveleg


A nagyvelegi Nőklub 1974-ben alakult meg. Néhány asszonyka kitalálta, milyen jó lenne néha összejönni, beszélgetni, kirándulni, bulizni. Az elgondolást hamarosan tettek követték. Azóta már felnőtt egy újabb generáció, de még mindig rendszeresek a találkozók.

1974-tól 1999-ig Maricsek Józsefné volt a klub vezetője, utódja Salamon Gyuláné lett. A teljesség igénye nélkül néhány hely, ahol a velegi asszonyok-lányok jártak az elmúlt években:

Kedvenc fürdőhelyeik: Zalakaros, Győr, Tamási, Lepence. Bécsben többször is jártak, főként vásárolni, néhányuk Triesztben is volt, és megmártózhatott az Adriai tengerben.


A fehérvári és győri színházban visszatérő vendégek. Emellett jártak az Operett színházban, Operaházban, Erkel színházban, Vidám színpadon. Természetesen meglátogatták már az Országházat is. Gyermeknapkor rendszerint a Fővárosi Nagycirkuszba látogatnak el a gyerekekkel együtt

*
Lehetett számítani a nőklubosokra véradáskor, és társadalmi munkát is vállaltak minden évben az óvodánál.

*
Szerveztek már kézimunka kiállítást, előadást egészségügyről, kárpótlásról, író-olvasó találkozót. Szinte lehetetlen is mindent felsorolni.

*

A batyus bálok bevezetése a férjek körében is osztatlan sikert aratott, hisz ők addig csak a színházlátogatások alkalmával vehették ki részüket a nőklub életéből. A traccs-partikra sosem voltak hivatalosak... :-)
2005 március 13-án nagyszabású ünnepség keretében emlékeztek meg a klub fennállásának 30.-ik évfordulójáról
A meghívottak először az iskolások ünnepi műsorát látták, majd táncbemutató következett. Az ünnepi vacsora elfogyasztása után jó hangulatbam táncoltak, mulattak reggelig.

vendégkönyv


e-mail: